Sidebar

Pirmadienį, birželio 10 dieną, viešame internetiniame renginyje Latvijos universitetas (LU) bendradarbiaudamas su dar šešiais Europos universitetais pristatė kultūrinio bendradarbiavimo platformą „universities4culture.eu“. Internetinė platforma buvo sukurta įgyvendinant projektą  arba sutrumpintai kaip „CAMINO projektas“.

Platforma buvo sukurta 2024 m. gegužės 29 d. Rygoje pasirašyto septynių Vidurio ir Rytų Europos universitetų bendradarbiavimo memorandumo dėka, kuriuo siekiama skatinti universitetų, jų kultūros institucijų, meno kolektyvų, studentų ir fakultetų bendradarbiavimą kultūros srityje.

Virtualaus pristatymo renginyje, kuriame dalyvavo 149 suinteresuoti asmenys iš įvairių Europos šalių, CAMINO projektas partneriai pristatė platformos funkcionalumą ir turinį. Platforma sukurta Latvijos universiteto interneto svetainės pagrindu ir ją administruoja Latvijos universiteto Kultūros centras.

Šiuo metu platforma vienija septynis CAMINO projekto partnerių universitetus iš Latvijos, Estijos, Lietuvos, Lenkijos, Vengrijos, Slovakijos ir Čekijos. Platformos pristatyme projekto administracijos vadovė Gundega Vizulė kvietė bendradarbiauti ir kitus universitetus bei kultūros institucijas: „Tikime, kad ši platforma augs ir taps vis naudingesnė, įkvepianti naujiems bendradarbiavimams, bendriems projektus, o taip pat skatins mus lankytis vieni kitų renginiuose bei keistis geraja patirtimi. Galimybės plačios! Dabar viskas priklauso nuo mūsų – išnaudokime šios visas platformos galimybes ir prisidėkime prie jos turinio!“

Planuojama, kad platforma taps duomenų baze, kontaktų užmezgimo ir informacijos mainų apie universitetų globojamus meno kolektyvus, kultūros renginius ir tarptautines kultūros iniciatyvas vieta.

Vaizdo įrašo santrauka iš gegužės 29 d. bendradarbiavimo memorandumo pasirašymo ceremonijos.  

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos