Sidebar

2024-10-12 19:00
2024-10-12 20:00

Spalio 12 dieną, 19 val., Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje vyks iškilmingas koncertas, skirtas austrų kompozitoriaus Anton Bruckner‘io 200-osioms gimimo metinėms paminėti. Šio ypatingo renginio metu skambės vienas didingiausių Bruckner‘o kūrinių – „Messe f-moll“ (Mišios f-moll).

Koncertui diriguos norvegų dirigentas Jon Fylling, o atlikėjų gretose išvysime įspūdingą ansamblį: Norvegų vokalinį ansamblį, Vilniaus universiteto mišrų chorą „Pro Musica“, Bodo kamerinį chorą bei Vilniaus muzikos mėgėjų simfoninį orkestrą. Kūrinio skambesį padės atskleisti solistai Malgožata Patricija Minkel (sopranas), Skirmantė Vaičiūtė (mecosopranas), Laurynas Viliušis (tenoras) ir Konstantin Toman (bosas).

Šis koncertas yra Anton Bruckner‘o 200 metų f-moll Mišių turo dalis, kuris jau buvo pristatytas Belgijoje ir tęsis Norvegijoje. Šis unikalus renginių ciklas, vykstantis trijose Europos šalyse su keturiais orkestrais, suburia skirtingų kultūrų muzikos mylėtojus, kartu švęsti šio didžio kompozitoriaus gyvenimą ir kūrybą.

Norvegų dirigentas Jon Fylling dalijasi savo jauduliu dėl šio projekto: „Kai man buvo 13 metų, atradau Anton Bruckner‘io kūrybą ir pažadėjau sau kada nors atlikti jo „Messe f-moll“. Šios mišios – tai ne tik didingas kūrinys, bet ir asmeninis kompozitoriaus dvasinis liudijimas. Labai džiaugiuosi galėdamas pristatyti šį kūrinį Vilniaus publikai kartu su talentingais muzikantais ir chorais.“

Anton Bruckner‘io „Messe f-moll“ yra vienas iš žymiausių XIX a. bažnytinės muzikos šedevrų. Šešių dalių mišių kūrinys (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei) perteikia tiek dvasinį gilumą, tiek kompozitoriui būdingas dramatiškas ir simfonines linijas. Šio kūrinio atlikimas Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje taps išskirtiniu muzikiniu įvykiu, kuris kviečia pažinti šio garsaus austrų kompozitoriaus kūrybą.

Renginys mokamas.

Bilietus galite įsigyti čia

Bilietus į koncertą platina kakava.lt

Koncertą Vilniuje organizuoja Vilniaus universiteto Kultūros centras.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos