Sidebar

Prasideda šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ renginiai. Visą savaitę truksiančioje programoje – 14 įvairių žanrų koncertų, parodų, pasirodymų. Pirmasis koncertas birželio 29 d. įvyks Kauno Dainų slėnyje, o į Vilnių šventė atkeliauja jau birželio 30 d. Šimtmečio Dainų šventėje dalyvauja net 12 Vilniaus universiteto (VU) meno kolektyvų.

Lietuvos dainų šventė – didžiausias šalies kultūrinis reiškinys, įtraukiantis ir į Vilnių sukviečiantis dešimtis tūkstančių dalyvių iš visos Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenių. Lietuvos dainų šventė - ne tik šimtametė tradicija, bet ir UNESCO reprezentatyviojo žmonijos nematerialaus kultūros paveldas.

Šimtmečio Lietuvos dainų šventę pasitinkame žodžiais kad giria žaliuotų, kviesdami juos suprasti ne kaip šūkį, o kaip mūsų bendruomenės tikslą. Kaip pareigą suvokti, kas ir kodėl tą girią prieš šimtmetį pasodino, ir kaip būtinybę ją išsaugoti tiems, kurie kartu su šia giria žaliuos po mūsų.

2024-aisiais susitikime dainuoti ir šokti mūsų istoriją ir mūsų dabartį, jubiliejinės Dainų šventės programoje atrasdami reikšmingiausią žodį gyvybė — žmogaus ir kultūros, medžio ir paukščio, būtojo ir esamojo laiko. Šis žodis yra apie mus. Apie mus, kaip bendruomenę, kaip gentį. Apie mus, kurie esame Lietuva. 

Daugiau apie Šimtmečio dainų šventę sužinoti galima ČIA.

VU meno kolektyvai pasirodys šiuose renginiuose: 

Folkloro diena „Rasi rasoj rasi“
Liepos 2 diena
12:00 pasirodymai Vilniaus Bernardinų sode, pilių teritorijoje, Katedros aikštėje, 
20:00 didysis koncertas Katedros aikštėje | nemokamas

Dalyvauja VU folkloro ansamblis „Ratilio“ ir Kauno fakulteto folkloro ansamblis „Uosinta“.

Daugiau informacijos ČIA


Ansamblių vakaras „Gyvybės medis“ 

Liepos 3 diena
22:00 Kalnų parko estrada

Dalyvauja VU dainų ir šokių ansamblis, VU liaudiškos muzikos ansamblis „Jaunimėlis“, VU folkloro ansamblis „Ratilio“ ir VU Šiaulių akademijos liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“.

Daugiau informacijos ČIA


Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertas „Vario audra“ 

Liepos 4 diena
20:00 „Twinsbet“ arena

Dalyvauja VU pučiamųjų orkestras „Oktava“ ir VU lindihopo šokių grupė

Daugiau informacijos ČIA


 

Dainų šventės eitynės

Liepos 6 diena
16:00 iš Vilniaus Katedros aikštės į Vingio parką | nemokamas

Žygiuoja visi Dainų šventėje dalyvaujantys VU kolektyvai.

Daugiau informacijos ČIA.


Dainų diena „Kad giria žaliuotų“ 

Liepos 6 diena
20:30 Vilniaus Vingio parko estrada | nemokamos stovimos vietos

Dalyvauja VU pučiamųjų orkestras „Oktava“, VU akademinis mišrus choras „Gaudeamus“, VU merginų choras „Virgo“, VU mišrus choras „Pro Musica“, VU Šiaulių akademijos mišrus choras „Studium“ ir VU Šiaulių akademijos merginų choras „Pavasaris“.

Daugiau informacijos ČIA


PROGRAMA
2024_Dainų_šventės_programa_1.jpg
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos